De haarden van ModernFlames nu in ons assortiment

Als iets je een warm gevoel geeft, dan is het wel een haard. Een ouderwetse houthaard kan gevaarlijk zijn door de rondspringende vonken. Je huis gaat er nog van stinken ook. Een gashaard is niet bepaald duurzaam te noemen. Toch is een haard de manier om duurzaam bezig te zijn zonder sfeer te verliezen. Door een LED-haard van Modernflames te installeren bijvoorbeeld. Dit nieuwe type haard benadert dat echte warme, traditionele gevoel. Maar dan met behulp van de modernste technieken. De realistische look van vlammen is daarmee definitief doorgedrongen tot de wereld van de elektrische haarden.

Het belang van echte vlammen
Hoewel de meesten allang overtuigd waren van de voordelen van elektrische haarden hadden zij toch een dwingend bezwaar. De haarden voelden niet echt aan. De vlammen ontbraken. Om die reden is de beweging naar de elektrische haard pas recentelijk momentum gaan ontwikkelen. Met de komst van Modernflames haarden naar Nederland is een hele nieuwe doelgroep opgestaan. Met de zogenaamde vlammentechnologie in de haarden is het namelijk gelukt om de voordelen van beide haarden te combineren. Het gemak, de veiligheid en de schone lucht van een LED-haard en de gezelligheid en uitstraling van een houthaard of gashaard.

Duurzaamheid
Elektrische haarden zullen niet snel als de meest duurzame worden gezien. Het stoken van hout, mits de bomen opnieuw worden aangeplant, geniet daarin de voorkeur. Toch is dat anders voor LED-haarden zoals die van Modernflames. De haarden zijn namelijk zo ontworpen dat er geen enkele warmte verloren gaat. Waar bij houthaarden bijvoorbeeld een deel door de schoorsteen naar buiten verdwijnt, wordt bij de Modernflames alle warmte de kamer in getransporteerd. Dit zorgt dat je aanzienlijk minder stookkosten hebt. Bovendien kan er wanneer hij uitstaat ook geen kou via de schoorsteen binnendringen. De kamer wordt immers vele malen efficiënter warmer gemaakt dan voorheen.

Design
De haarden van Modernflames worden in andere landen geroemd om hun design. Een open haard zag er in het verleden immers aantrekkelijker uit dan een extra beeldscherm in de woonkamer. Dit gold al helemaal op momenten dat de haarden niet in gebruik waren. Het creëren van realistische vlammen is daarom niet het enige waar men zich over gebogen heeft. De haarden zijn in vele vormen verkrijgbaar waardoor ze geheel bij de identiteit van de woonkamer waarin ze geplaatst worden passen. Niet alleen de strakke moderne kamers, maar juist ook de meer klassieke kamers waar een haard juist een goed thuis heeft.

Meer informatie: ModernFlames.nl

 

Geplaatst in Sfeerhaarden.

Geef een reactie