Faber wint rechtzaak tegen Ruby Fires

Moederbedrijf Faber wint rechtszaak tegen Ruby Décor BV vanwege patentfraude
De Glen Dimplex groep, waar Faber onderdeel van uitmaakt, heeft een rechtszaak gewonnen tegen Ruby Décor BV (Ruby Fires). De rechter in Den Haag kwam tot de conclusie dat Ruby plagiaat heeft gepleegd door een collectie elektrische sfeerhaarden op de markt te brengen, onder naam ‘Mystic Fires’ , die onder een patent vielen van de Glen Dimplex groep. Dit houdt in dat Ruby kachels van Glen Dimplex heeft nagemaakt en verkocht, terwijl dit eigenlijk niet was toegestaan. Dit is inbreuk op het patentrecht en dat is verboden in Nederland en ook in de meeste andere landen. Mystic Fires is een waterdamphaard welke bij Faber onder de naam Opti-Myst gaat.

Uitspraak

De rechter heeft besloten dat Ruby Décor BV alle kachels die onder het patent vallen moet terugroepen en natuurlijk niet meer mag verkopen. Daarnaast moet Ruby ook de bijna honderdduizend euro aan proceskosten betalen. Behalve voor Nederland geld de uitspraak ook voor Duitsland, Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Over Glen Dimplex
Glen Dimplex,waar Faber dus onder valt, is wereldwijd leidend op het gebied van elektrische verwarmingen. Het gaat dan vooral om elektrische sfeerhaarden die de uitstraling hebben van een klassieke open haard.

Geplaatst in Sfeerhaarden.

Geef een reactie