ClassicFlame

ClassicFlame is een bedrijf dat twee verschillende componenten verwerkt tot een geheel. Het eerste zijn elektrische kachels en het tweede zijn huiskamer meubels met een klassieke uitstraling. Door dit te combineren krijg je dus meubels, waar een elektrische kachel in is verwerkt. Hierbij gaat het vrijwel altijd om een elektrische sfeerhaard, waarbij je dus digitale vlammen ziet. Daarnaast houdt de kachel je kamer lekker warm als je wilt. De meeste combinatiemeubels van ClassicFlame kun je zien als dressoirs of tv-meubels. Je hebt dus én kastruimte ter beschikking, plus een elektrische kachel en ook nog ruimte voor je televisie. Hiermee kun je in principe veel ruimte besparen.

Amerikaans
ClassicFlame is een Amerikaans bedrijf dat in 1996 is opgericht. Het heeft vooral veel winkels in het Mid-Westen van de Verenigde Staten. Dit is een gebied dat bekend staat om haar soms extreem koude winters. Daarnaast hebben Amerikanen vaak geen aangesloten CV kachels zoals in Nederland gebruikelijk is. In zo`n geval is een elektrische kachel natuurlijk niet alleen leuk voor de sfeer, maar ook nog eens heel praktisch.

Klassiek en modern
De meubels van ClassicFlame worden gemaakt naar een klassieke traditie, die tegelijkertijd wordt afgestemd op de huidige markt. Vroeger waren er namelijk geen televisies, x-boxen of dvd-spelers die ergens een plekje moesten hebben in de kast. Tegenwoordig besteden we daar juist een hele kast aan. Daarnaast kun je bij ClassicFlame ook de wat meer traditionele sfeerhaard met alleen de mantel bestellen. Ook hierbij zijn er veel klassieke opties, waaronder marmer, donker hout en zelfs een stenen mantel. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om mantel die ook echt van deze materialen zijn gemaakt. Het is kitsch, maar dan wel heel goed gemaakt.

Meer informatie: www.classicflame.nl