Faber

Faber is een bedrijf dat kachels verkoopt en al heel lang terug gaat. Tot 1844 om precies te zijn. Het is opgericht door de Friese Jan Gerrits Faber die toen een grofsmederij begon in Franeker, die aan de basis stond van het huidige Faber. Door de jaren heen is Faber een innovatief bedrijf geweest dat goed heeft ingespeeld op de enorme veranderingen in de markt op het gebied van kachels. Nog niet eens zo lang geleden stookte namelijk bijna heel Nederland nog op kolenkachels. Inmiddels kopen we een kachel voor de sfeer en niet eens zo voor de warmte.

Sfeerhaarden op gas
De eerste grote omslag kwam in de jaren ’60 met de exploitatie van de gasbel in Slochteren. Heel Nederland ging in korte tijd over op het stoken op gas, natuurlijk vooral door gebruik van onze CV. Faber introduceerde rond die tijd een collectie gaskachels, die ook vandaag de dag nog veel verkocht worden. Deze zien er ongeveer hetzelfde uit als een open haard, maar stoken op gas en niet op elektriciteit. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de energierekening. Uniek bij Faber zijn de sfeerhaarden die op gas werken, terwijl ze er net zo mooi uitzien en net zo warm zijn als de traditionele elektrische sfeerhaard.

Ook hout en elektrisch
Daarnaast heeft Faber juist ook een aantal bijzonder mooie elektrische sfeerhaarden, plus een collectie houten kachels. Van alles wat dus. Hierbij kun je kiezen tussen de klassieke modellen voor in de open haard, of juist een heel modern systeem wat volledig weggewerkt is in de muur. Faber heeft dealers door het hele land waar u hun kwaliteitkachels kunt kopen.

Meer informatie: www.faber.nl